Brad Natural vs Brad Artificial? Bătălia brazilor de Crăciun în 5 runde.

brad natural sau brad artificial

 Brad natural sau artificial? Bătălia brazilor de Crăciun în 5 runde.

 

Știi că se apropie sărbătorile de iarnă atunci când apar la TV reclamele cu camionul roșu, când se difuzează seria de filme cu băiețelul simpatic uitat acasă de părinți și întrebarea „Noi ce brad împodobim anul acesta?” devine un fel de „Ce mai faci astăzi?”. Și atunci încep dilemele: ai vrea și să miroase a cetină verde în toată casa, și să pui umărul la menținerea unei lumi sustenabile, ți-ai dori și aspectul fermecător al bradului natural, dar și confortul oferit de un brad artificial.

Și așa începe bătălia. An după an, bradul natural și bradul artificial se confruntă în încercarea de a mai cuceri o casă pe care să o decoreze. Încrâncenarea este evidentă și explicabilă: de câțiva ani, bradul artificial a câștigat popularitate și nu poate fi doborât atât de ușor. Dacă și tu stai pe gânduri, așază-te comod, începe confruntarea anului, Seniorul Brad Natural și Invincibilul Brad Artificial.

Runda 1 –  Brad artificial sau natural din punct de vedere ecologic

Ecologia. Cel mai invocat motiv atunci când oamenii renunță la a mai cumpăra brad natural ține de respectul față de mediu și conștientizarea impactului major pe care îl au defrișările asupra schimbărilor climaterice, ținând cont și de ritmul lent de creștere a speciei. De 12 ani are nevoie un brad natural să atingă înălțimea de 2 metri. Chiar și când brăduțul provine dintr-o pepinieră, cantitatea de dioxid de carbon rezultată din manipularea și transportarea produsului până la tine acasă este semnificativă. În cazul bradului artificial, emisiile de dioxid de carbon sunt atenuate de utilizarea pe termen lung. Când te plictisești de el, îl poți recicla alături de celelalte deșeuri plastice și metalice.

Bradul Artificial câștigă detașat prima rundă.

Runda 2 – Brad artificial sau natural din punct de vedere economic

Din punct de vedere economic, achiziția unui brad natural aspectuos poate cauza o gaură în buget, căci sumele acumulate de-a lungul anilor nu sunt deloc negijabile. Dar te-ai întrebat vreodată cât timp te poți bucura de un brad artificial? Ani la rând! An după an, va deveni parte din povestea de Crăciun a familiei, un bun prieten pe care îl aștepți să poposească în casă în fiecare seară de Ajun. Dacă nu ești convins că investiția într-un brad artificial premium este rentabilă, împarte prețul la numărul de ani în care intenționezi să îl folosești, ținând cont că, manipulat cu grijă, un astfel de brad rezistă impecabil și timp de 8-10 ani, apoi adună sumele pe care le-ai achita timp de aproximativ 8-10 ani pe tot atâția brazi naturali cu aspect similar.

Rezultatul? Bradul Artificial câștigă din nou.

Runda 3 – Brad artificial sau natural din punct de vedere logistic

Logistic vorbind, să umbli an de an după un brad natural e dificil. Trebuie să studiezi piața, să cauți într-un munte de brăduți pomul perfect pentru tine, să îl transporți acasă, să îl depozitezi la rece, asta pentru că nu poți cumpăra un brad natural în ultima clipă, deoarece riști să găsești doar marfă de proastă calitate. În plus, urmează alte drumuri cu debarasarea. Bradul artificial te scapă de această corvoadă, doar îl păstrezi într-o cutie până la următoarea utilizare și te bucuri de el ani mulți.

În mod evident, Bradul Artificial se impune și în acest capitol al confruntării.

Runda 4 – Brad artificial sau natural din punct de vedere organizatoric

Din punct de vedere organizatoric, împodobirea unui brad natural implică eforturi suplimentare. Coroana amplă poate reduce semnificativ spațiul într-un apartament, tulpina groasă poate solicita cioplire în cazul unui suport fix, greutatea îl poate face instabil, iar acele se scutură pe covor și peste tot în jur, dacă încăperea este încălzită. Când împodobești un brad artificial, lucrurile devin mai simple, deoarece acesta vine la pachet cu propriul suport, ceea ce asigură stabilitate sporită, poți alege dimensiunea și forma potrivită locuinței tale, iar apropierea de sursele de căldură nu îi cauzează căderea acelor.

După cum deja te așteptai, Bradul Artificial continuă să domine bătălia.

Runda 5 – Cel mai Iubit Brad de Crăciun

Ei, bine… în această rundă, Bradul Artificial l-a făcut knock-out pe Bradul Natural în primele secunde după semnalul gongului, păstrându-și titulatura de Cel mai Iubit Brad de Crăciun.

Dacă îți dorești un brad artificial de categorie grea…

Brazii de Crăciun de la Depozitul de Brazi sunt produse premium, cu aspect real. Sunt atent realizați în U.E și se supun celor mai stricte norme de calitate, fiind comercializați exclusiv în magazinul online sau în showroom-ul din București.

Poți alege un brad artificial de Crăciun, de lux, clasic cu aspect natural, cu ace 3D, verde, argintiu, alb, iar pentru globulețele excentrice și beteala nonconformistă, poți alege un brad roz, violet sau chiar negru. Îi recomandă calitatea și unicitatea lor, fapt ce îi fac prezenți în cele mai exclusiviste locuri, începând cu sedii de ambasade, aeroporturi, hoteluri de lux sau studouri de televiziune și… la tine în sufragerie.

Acest articol a fost publicat in categoria Craciun. Marcheaza linkul.
Brad Natural vs Brad Artificial? Bătălia brazilor de Crăciun în 5 runde. - image depozitul-de-brazi-logo-white on https://depozituldebrazi.ro

Oare nu ai uitat ceva în coșul tău? 😢

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos adresa ta de email. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.